IBM SPSS Statistics

Omschrijving

IBM SPSS biedt u alles wat u als zakelijke gebruiker, analist of programmeur van statistische applicaties nodig hebt op het gebied van predictive analyse engegevensanalyse.

U beschikt over een complete set van gebruiksvriendelijke oplossingen. SPSS geeft u de kracht van geavanceerde statistische analyse in handen, om gegevens te doorgronden, trends op te sporen en nauwkeurige prognoses op te stellen.
Ook voor ty-staande SPSS gebruikers: Uw jaarlijkse SPSS licentie (s) en uw jaarlijkse Maintenance en Support kunt u voortaan via ons verlengen!
Wij staan garant voor optimale ondersteuning van SPSS. Dat geldt met name voor de gewenste Maintenance die u afneemt bij SPSS, waarbij u eerstelijns ondersteuning van ons kunt verwachten.
Jan Smit, directeur van Smit Consult heeft in de beginjaren van zijn carrière, van 1984 tot en met 1989, gewerkt SPSS Benelux BV. Toen was hij bekend als SPSS technisch consultant en SPSS analist.
U bent van harte welkom bij ons om de mogelijkheden van SPSS te bespreken, of een vrijblijvend bezoek aan uw bedrijf of instelling te doen, om SPSS te (her)introduceren en na te gaan wat de toegevoegde waarde is van SPSS voor uw bedrijf.

Wij zijn officieel IBM Business Partner en ondersteunen SPSS Subscription, SPSS Statistics en SPSS Modeler.

Ibm Partner Plus Silver Partner Mark Pos Black Rgb

Subscriptie

NIEUW Software Subscription IBM SPSS Statistics

Probeer eerst SPSS Statistics gratis met de 14 dagen trial!

— Beslissingen nemen gemakkelijker dan ooit met nauwkeurige inzichten;
— Ontdek verborgen details uit uw gegevens en verbeter analytisch onderzoek;
— Pas een uitgebreide reeks analyses toe, volledige versie van IBM SPSS Statistics;
— Gegevensverzameling, beschrijving, statistische analyse, modellering en rapportage van alles in één product;
— Integratie met open source.

Start uw gratis proefversie van IBM SPSS (nieuw of uw IBM-account, als u er reeds een heeft) middels het offerte formulier (onderaan deze pagina). Na deze proefperiode kunt u de licentie automatisch door laten lopen naar een betaalde SPSS via een cloud (Software as a Service) versie. De software is reeds gedownload en geïnstalleerd, het aanroepen van de licentie IBM SPSS vindt via de inloggegevens in de cloud plaats.

Prijzen Subscription IBM SPSS Statistics (na de proefperiode van 14 dagen):

Subscription is altijd een afname van min. 12 maanden
IBM SPSS Statistics BASE Subscription Authorized user
€ 1.320,00/ per jaar
IBM SPSS Statistics Subscription Custom Tables &
Advanced Statistics, Authorized User
€ 1.052,00/ per jaar
IBM SPSS Statistics Subscription Complex
Sampling & Testing, Authorized User
€ 1.052,00/ per jaar
IBM SPSS Statistics Subscription Forecasting &
Decision Trees, Authorized User
€ 1.052,00/ per jaar
Alle prijzen zijn exclusief BTW.


Product info

SPSS statistics nieuwe brochure click here (.pdf)

SPSS Statistics is een programma dat bestaat uit een aantal onderdelen. Het basisprogramma is SPSS Statistics base (Base is inclusief Data Preparation and Bootstrapping en deze is uit te breiden met een aantal functionaliteiten. U heeft de keuze tussen authorized use of concurrent use.

SPSS Statistics base is het basisprogramma waaraan een drietal modules kunnen worden toegevoegd. In elke module zijn een aantal functionaliteiten gebundeld.

SPSS Statistics Standard

SPSS STATISTICS Standaard = SPSS STATISTICS Basis + 3 modules
Fundamentele analytische capaciteiten voor een breed scala aan zakelijke en onderzoeksvragen.
De IBM SPSS Statistics Standard Edition biedt de belangrijkste statistische procedures waarmee bedrijfsmanagers en analisten zich moeten bezighouden fundamentele bedrijfs- en onderzoeksvragen.
Deze software biedt tools waarmee gebruikers snel gegevens kunnen bekijken, hypothesen kunnen formuleren voor aanvullende tests en procedures kunnen uitvoeren om relaties tussen variabelen te verduidelijken, clusters te creëren, trends te identificeren en voorspellingen te doen.
De IBM SPSS Statistics Standard-editie bevat de volgende belangrijke mogelijkheden:

 • Lineaire modellen bieden een verscheidenheid aan regressie- en geavanceerde statistische procedures die zijn ontworpen om te passen bij de inherente kenmerken van gegevens die complexe relaties beschrijven.
 • Niet-lineaire modellen bieden de mogelijkheid om meer geavanceerde modellen op gegevens toe te passen.
 • Dankzij simulatiemogelijkheden kunnen analisten automatisch veel mogelijke uitkomsten modelleren wanneer de input onzeker is, waardoor de risicoanalyse en besluitvorming worden verbeterd.

Aangepaste tabellen stellen gebruikers in staat hun gegevens gemakkelijk te begrijpen en de resultaten snel samen te vatten in verschillende stijlen voor verschillende doelgroepen.

De Standard bundle omvat de volgende modules:

SPSS Statistics Professional

SPSS STATISTICS Professional = SPSS STATISTICS BASE + 8 modules

Tools om de uitdagingen van de gehele analytische levenscyclus aan te pakken.
De IBM SPSS Statistics Professional Edition gaat verder dan de belangrijkste statistische mogelijkheden van de Standard Edition om problemen op het gebied van datakwaliteit, datacomplexiteit, automatisering en prognoses aan te pakken. Het is ontworpen voor gebruikers die vele soorten diepgaande en niet-standaard analyses uitvoeren en die tijd willen besparen door taken voor gegevensvoorbereiding te automatiseren.

De IBM SPSS Statistics Professional-editie bevat de volgende belangrijke mogelijkheden:

 • Lineaire modellen bieden een verscheidenheid aan regressie- en geavanceerde statistische procedures die zijn ontworpen om te passen bij de inherente kenmerken van gegevens die complexe relaties beschrijven.
 • Niet-lineaire modellen bieden de mogelijkheid om meer geavanceerde modellen op gegevens toe te passen.
 • Dankzij simulatiemogelijkheden kunnen analisten automatisch veel mogelijke uitkomsten modelleren wanneer de input onzeker is, waardoor het risico toeneemt analyse en besluitvorming.
 • Aangepaste tabellen stellen gebruikers in staat hun gegevens gemakkelijk te begrijpen en de resultaten snel samen te vatten in verschillende stijlen voor verschillende doelgroepen.
 • Gegevensvoorbereiding stroomlijnt de gegevensvoorbereidingsfase van het analytische proces. Gegevensvaliditeit en ontbrekende waarden vergroten de kans op statistisch significante resultaten.
 • Beslisbomen maken het gemakkelijker om groepen te identificeren, relaties tussen groepen te ontdekken en toekomstige gebeurtenissen te voorspellen.
 • Met prognosefuncties kunt u historische gegevens analyseren en trends sneller voorspellen.

Deze Professional-bundel bevat de volgende modules:

 • IBM SPSS Statistics Base ; more info: spss-statistics/base
 • IBM SPSS Advanced Statistics ; more info: spss-advanced-statistics
 • IBM SPSS Custom Tables ; more info: spss-custom-tables
 • IBM SPSS Regression ; more info: spss-regression
  And the following modules (not part in Standard)
 • IBM SPSS Categories ; more info: spss-categories
 • IBM SPSS Data Preparation ; more info: spss-data-preparation
 • IBM SPSS Decision Trees ; more info: spss-decision-trees
 • IBM SPSS Forecasting ; more info: spss-forecasting
 • IBM SPSS Missing Values ; more info: spss-missing-values terug

SPSS Statistics Premium

SPSS Statistics Premium = STATISTICS BASE + 17 modules
An “all-in-one” edition designed for enterprise businesses with multiple advanced analytics requirements.

De IBM SPSS Statistics Premium Edition helpt onder andere data-analisten, planners, voorspellers, enquêteonderzoekers, programma-evaluatoren en databasemarketeers om eenvoudig taken uit te voeren in elke fase van het analytische proces. Het omvat een breed scala aan volledig geïntegreerde statistische mogelijkheden en gerelateerde producten voor gespecialiseerde analytische taken binnen de hele onderneming. De software zal de productiviteit aanzienlijk verbeteren en helpen superieure resultaten te bereiken voor specifieke projecten en bedrijfsdoelen.

De IBM SPSS Statistics Premium Edition bevat de volgende mogelijkheden:

 1. Lineaire modellen bieden een verscheidenheid aan regressie- en geavanceerde statistische procedures die zijn ontworpen om te passen bij de inherente kenmerken van gegevens die complexe relaties beschrijven.
 2. Niet-lineaire modellen bieden de mogelijkheid om meer geavanceerde modellen op gegevens toe te passen.
 3. Dankzij simulatiemogelijkheden kunnen analisten automatisch veel mogelijke uitkomsten modelleren wanneer de input onzeker is, waardoor de risicoanalyse en besluitvorming worden verbeterd.
 4. Aangepaste tabellen stellen gebruikers in staat hun gegevens gemakkelijk te begrijpen en de resultaten snel samen te vatten in verschillende stijlen voor verschillende doelgroepen.
 5. Gegevensvoorbereiding stroomlijnt de gegevensvoorbereidingsfase van het analytische proces.
 6. Gegevensvaliditeit en ontbrekende waarden vergroten de kans op statistisch significante resultaten.
 7. Categorische en numerieke gegevens kunnen worden gebruikt om uitkomsten te voorspellen en relaties grafisch weer te geven.
 8. Beslisbomen maken het gemakkelijker om groepen te identificeren, relaties tussen groepen te ontdekken en toekomstige gebeurtenissen te voorspellen.
 9. Met prognosefuncties kunt u historische gegevens analyseren en trends sneller voorspellen.
 10. Met tools voor het modelleren van structurele vergelijkingen kunt u structurele vergelijkingsmodellen bouwen met meer nauwkeurigheid dan standaard multivariate statistische modellen met behulp van intuïtieve drag-and-drop-functionaliteit.
 11. Bootstrapping maakt het eenvoudig om de stabiliteit en betrouwbaarheid van modellen te testen, zodat ze nauwkeurige, betrouwbare resultaten opleveren.
 12. Geavanceerde beoordeling en tests van steekproeven helpen om statistisch geldige conclusies te trekken door het steekproefontwerp op te nemen in de enquêteanalyse.
 13. Met tools voor direct marketing en productbeslissingen kunnen marketeers gemakkelijk de juiste klanten identificeren en de campagneresultaten verbeteren.
 14. Dankzij hoogwaardige diagrammen en grafieken kunt u eenvoudig overtuigende visualisatieresultaten maken en delen en ermee communiceren op een reeks platforms en slimme apparaten.

Deze Premiumbundel bevat de volgende modules:Version 29

Nieuwste versie IBM SPSS Statistics V29

Met trots kondigen wij de algemene beschikbaarheid aan van IBM SPSS Statistics 29. Deze release bevat een nieuwe overlevingsmodelprocedure, open source-uitbreidingsprocedures, verbeteringen aan de gebruikersinterface en werkboeken. Als onderdeel van de release houden we een Tech Talk-serie waarin enkele van de nieuwe functies en functionaliteit worden besproken. Download het deck voor Wat is er nieuw in SPSS Statistics 29.


Linear OLS Alternatives Elastic Net

De nieuwe lineair-elastische netextensieprocedure schat geregulariseerde lineaire regressiemodellen voor een afhankelijke variabele op basis van een of meer onafhankelijke variabelen. De grafiek vertegenwoordigt voorbeelduitvoer voor de procedure.

Lasso

De nieuwe lineaire lasso-extensie schat LI-verlies-geregulariseerde lineaire regressiemodellen voor een afhankelijke variabele op een of meer onafhankelijke variabelen, en bevat optionele modi om traceerplots weer te geven en om de alfa-hyperparameterwaarde te selecteren op basis van kruisvalidatie. De grafiek vertegenwoordigt voorbeelduitvoer voor de procedure.

Ridge

De nieuwe procedure voor lineaire randuitbreiding schat L2- of kwadraatverlies-geregulariseerde lineaire regressiemodellen voor een afhankelijke variabele op een of meer onafhankelijke variabelen, en omvat optionele modi om traceerplots weer te geven en om de alfa-hyperparameterwaarde te selecteren op basis van kruisvalidatie. De grafiek vertegenwoordigt voorbeelduitvoer voor de procedure.

Parametric Accelerated Failure Time
(AFT) Models

De nieuwe procedure maakt gebruik van de procedure voor parametrische overlevingsmodellen met niet-recurrente gegevens over de levensduur. Parametrische overlevingsmodellen gaan ervan uit dat de overlevingstijd een bekende verdeling volgt, en deze analyse klopt versnelde faaltijdmodellen waarvan de modeleffecten evenredig zijn met de overlevingstijd. De grafiek vertegenwoordigt voorbeelduitvoer voor de procedure.

Pseudo-R2 measures in Linear Mixed Models and Generalized Linear Mixed Models
Pseudo-R2 measures and the intra-class correlation coeffcient are now included in Linear Mixed Models and Generalized Linear Mixed Models output (when appropriate). The coefficient of determination R2 is a commonly reported statistic, because it represents the proportion of variance explained by a linear model. The intra-class correlation coefficient (ICC) is a related statistic that quantifies the proportion of variance explained by a grouping (random) factor in multilevel/ hierarchical data.

Command syntax
GENLINMIXED
The output now includes pseudo-R2 measures and the intra-class correlation coefficient (when appropriate).

LINEAR_ELASTIC_NET

The new extension command uses the Python sklearn.linear_model.ElasticNet class to estimate regularized linear regression models for a dependent variable on one or moreindependent variables.

LINEAR_LASSO

The new extension command uses the Python sklearn.linear_model.Lasso class to estimate LI loss regularized linear regression models for a dependent variable on one or more independent variables. The command includes optional modes to display trace plots and to select the alpha hyper-parameter value that is based on cross-validation.

LINEAR_RIDGE

The new extension command uses the Python sklearn.linear_model.Ridge class to estimate L2 or squared loss regularized linear regression models for a dependent variable on one or more independent variables. The command includes optional modes to display trace plots and to select the alpha hyper-parameter value that is based on cross-validation.

MIXED

The output now includes pseudo-R2 measures and the intra-class correlation coefficient (when appropriate).

SURVREG AFT

The new extension command invokes the parametric survival models procedure with non-recurrent life time data.

Python and R upgrades
Python 3.10.4 and R 4.2.0 are installed with IBM@ SPSS@ Statistics 29.

Removal of ability to hide unselected cases
Unselected cases are no longer hidden in the Data Editor when a subset of cases is selected, and the unselected cases are not discarded. This represents a return to the behavior of Statistics 27.0.1 and earlier versions.

Violin plots
The Graphboard Template Chooser includes a new violin plot, which is a hybrid of the box and kernel density plots. Violin plots show peaks in the data and are used to visualize the distribution of numerical data. Unlike a box plot that can only show summary statistics, violin plots depict summary statistics and the density of each variable.

Workbook mode enhancements

Two new workbook toolbar items have been added: Show/Hide all syntax windows and Clear all output. There is also a new button on the Status bar to switch between Classic (Output and Syntax) and Workbook modes

Register for our upcoming tech talks to deep-dive into new statistical procedures and improvements in the latest version of SPSS
Statistics: https://ibm.webcasts.com/starthere.jsp?ei=1568538&tp_key=9afbfdd46c

Search enhancements

The Search feature now provides options for entering terms directly in a toolbar field and for viewing results in a drop-down pane.

Tech Talks

Additional product information
Visit our product pages to learn more about SPSS Statistics, pricing and purchasing options and/or sign up for our free 30-days offer.
Click here to learn more about the power of combining SPSS Statistics and open source and here to learn more about our integrations with R and Python

To stay up to date on the latest SPSS Statistics news, enroll for IBM Notifications (IBM id required).

Er zijn verschillende redenen om SPSS STATISTICS bij Smit Consult aan te schaffen. Wij zijn een geautoriseerde en gecertificeerde IBM SPSS reseller, en wij richten ons specifiek op software voor statistische analyses. Wij ondersteunen al jaren meer dan 300 klanten bij hun softwarekeuzes voor statistische analyses. U kunt informatie over de licenties, over de verschillende opties van aanschaf, over een offerte aanvragen of een technische vraag over SPSS, dan kunt deze richten aan Jan Smit, jan.smit@smitconsult.nl .
Prijzen

IBM SPSS Statistics prijzen en bestellen

Perpetual licentie:
Een perpetual licentie is een kooplicentie met een gebruiksrecht. Bij aanschaf wordt één jaar software ondersteuning, “SW Subscription & Support”, meegeleverd. U ontvangt dat jaar nieuwe versies van SPSS zonder kosten, en alle ondersteuning wordt gegeven. De licentie blijft uw eigendom, ook nadat u op een gegeven moment niet meer “SW Subscription & Support” afneemt.

Wij adviseren u een Perpetual licentie te nemen als u verwacht dat SPSS een toegevoegde waarde heeft voor uw onderneming of organisatie op de middellange of lange termijn.

U kunt kiezen uit Authorized- of Concurrent-user:

Authorized user:
Bij IBM SPSS heet dit Authorized Use licentie; algeheel bekend onder “single user licentie”. De licentie kan worden gebruikt door slechts een persoon. Een en ander is vastgelegd via een SLA, een software licentieovereenkomst.

Concurrent user:
U kunt SPSS op een server installeren, daarnaast tevens op een reeks van desktops die op de ene of andere manier zijn verbonden aan de server. Een Concurrent licentie maakt dat het gebruik van SPSS niet gebonden is aan één persoon. Meerdere medewerkers binnen een organisatie kunnen het gebruiken, en ervaringen van het werken met SPSS met elkaar delen. Concurrent gebruik kent meer mogelijkheden om het gebruik te monitoren; tevens wordt het beheer door ICT mogelijk gemaakt. Wij adviseren u een Concurrent licentie te nemen als het aantal gebruikers meer dan één is en uw organisatie een structuur kent waar dat mogelijk is.

Prijzen per 1 januari 2024 alle prijzen zijn exclusief BTW

SPSS Statistics Base
IBM SPSS Statistics Base Authorized (one) User License + SW
Subscription & Support 1 2 Months (perpetual)
€ 4.251
IBM SPSS Statistics Base (1) Concurrent User License + SW
Subscription & Support 12 Months (perpetual)
€10.587
SPSS Statistics Base aanvullende modules:
IBM SPSS Statistics modules (one) Authorized user/per module + SW Subscription & Support 12 Months(perpetual) €2.353,00
IBM SPSS Statistics modules Concurrent (one) user/ per module + SW Subscription & Support 12 Months (perpetual) €5.904,00

SPSS Statistics Standard

De Standard bundle omvat de volgende modules:
IBM SPSS Statistics Base

 • IBM SPSS Advanced Statistics
 • IBM SPSS Custom Tables
 • IBM SPSS Regression

SPSS Statistics Professional

 • IBM SPSS Statistics Base
 • IBM SPSS Advanced Statistics
 • IBM SPSS Custom Tables
 • IBM SPSS Regression

And the following modules (not part in Standard

 • IBM SPSS Categories
 • IBM SPSS Data Preparation
 • IBM SPSS Decision Trees
 • IBM SPSS Forecasting
 • IBM SPSS Missing Values

SPSS Statistics Premium

 • IBM SPSS Statistics Base
 • IBM SPSS Advanced Statistics
 • IBM SPSS Custom Tables
 • IBM SPSS Regression
 • IBM SPSS Categories
 • IBM SPSS Data Preparation
 • IBM SPSS Decision Trees
 • IBM SPSS Forecasting
 • IBM SPSS Missing Values

And the following modules (not part in Professional)

 • IBM SPSS Bootstrapping
 • IBM SPSS Complex Samples
 • BM SPSS Conjoint
 • IBM SPSS Direct Marketing
 • IBM SPSS Exact Tests
 • IBM SPSS Neural Networks
 • IBM SPSS Amos
 • IBM SPSS SamplePowerI
 • BM SPSS Visualization Designer

Voor verdere prijsinformatie neem dan contact met ons.

Voor bestaande SPSS gebruikers: Uw jaarlijkse SPSS licentie (s) en uw jaarlijkse Subscription & Support kunt u via ons verlengen! Voor meer informatie stuur ons een e-mail of telefonisch 0031 (0) 416 378125


Hoe kunt u bestellen:

 • Per e-mail: richten aan sales@smitconsult.nl
 • Per tel/fax : Smit Consult, telefoon- 0416-378125
 • Door het offerte formulier aan de onderzijde in te vullen en op versturen te drukken.

Een inkoop- of referentienummer en een besteldatum is te prefereren.
Offerte

  Kies het gewenste model*

  Aantal*

  Ja, ik ontvang daarnaast graag verdere informatie over de mogelijkheden voor:

  Scroll naar boven